De manier waarop we naar televisie kijken, is flink veranderd. Weinig mensen blijven nog thuis om een programma live te bekijken.
Logisch ook, aangezien je met een smart TV alle programma’s, films en series op de gewenste momenten kunt kijken. Maar, in veel gevallen moet je voor zo’n smart TV wel veel geld betalen.
Gelukkig geldt dit niet voor alle smart TV’s. Er bestaan namelijk ook goedkopere smart TV’s die je kunt kopen.
Maar, wat is nou een goede goedkope televisie? En wat is de beste goedkope TV die je kunt kopen? Op deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.
Inhoudsopgave
- “Dit zijn de voordeligste televisies van hoge kwaliteit.”
- “Welke merken bieden betaalbare televisies aan?”
- “Handige tips bij de aanschaf van een voordelige televisie.”
- “Wat zijn de verschillen tussen een duurdere en een voordelige televisie?”
- “Is goedkoop altijd duurkoop?”
- “Is het verstandig om een goede tweedehands televisie te kopen?”
- “Wat is de allerbetaalbaarste televisie?”
Dit zijn de voordeligste televisies van hoge kwaliteit.
Als je liever niet te veel geld uitgeeft aan je nieuwe TV, dan zijn de onderstaande modellen de beste keuze voor jou.
Deze TV’s bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding voor mensen met een beperkt budget. Neem even de tijd om onze korte recensies door te lezen en schaf direct de beste betaalbare TV aan.
- Toshiba 24WA3B63
De Toshiba 24WA3B63 is naar onze mening een van de beste betaalbare televisies.
Deze TV kost ongeveer 220 euro, heeft een scherm van 24 inch en draait op het Android Smart platform. Hierdoor kun je onder andere Netflix en YouTube op deze TV streamen.
Bovendien kun je tot wel 3 apparaten aansluiten op deze voordelige TV. Zo kun je bijvoorbeeld je soundbar, spelconsole en nog een ander apparaat op de TV aansluiten.
Doordat dit een 24 inch TV is, neemt deze natuurlijk niet veel ruimte in beslag. Houd er wel rekening mee dat de beeldkwaliteit beperkt is; het is HD Ready in plaats van bijvoorbeeld 4K of Full HD.
- CHiQ L32G5W
Wil je niet meer dan 150 euro uitgeven aan je nieuwe TV? Dan is de CHiQ L32G5W een uitstekende keuze voor jou.
Deze 32 inch televisie kost namelijk slechts 149,99 euro. Het scherm is groter dan de bovenstaande TV, die 24 inch is.
Wat betreft functies en mogelijkheden is deze TV iets beperkter. Het is namelijk geen smart TV, wat betekent dat je bijvoorbeeld geen Netflix kunt streamen.
De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van de eerder besproken TV: HD Ready.
- Nikkei NH3215
Voor slechts 130 euro kun je de trotse eigenaar worden van de Nikkei NH3215.
Deze TV is uitgerust met meerdere HDMI-poorten, biedt HD Ready beeldkwaliteit en heeft een scherm van 32 inch. Dat betekent dat ook deze TV groter is dan de eerder besproken goedkope Toshiba TV.
Deze TV vertoont ook opvallend veel overeenkomsten met de CHiQ TV. Het is geen smart TV, de beeldkwaliteit is HD Ready en het design van de TV is strak.
Voor een bedrag van slechts 130 euro kun je met deze Nikkei goedkope TV zeker geen miskoop doen.
Welke merken bieden betaalbare televisies aan?
In het huidige assortiment van betaalbare televisies kom je vaak dezelfde merken tegen. Een goed voorbeeld hiervan is Salora.
Dit merk biedt voornamelijk betaalbare televisies aan. Deze televisies hebben over het algemeen een goede kwaliteit, maar zijn vaak niet erg groot.
Door de maximale schermdiagonaal op 32 inch te houden, kan Salora de prijzen laag houden.
Een ander merk dat voordelige televisies aanbiedt, is ChiQ. Hoewel dit merk niet zo bekend is, staat het wel garant voor kwaliteit.
Bovendien valt bij dit merk de betaalbare prijs direct op; voor de meeste televisies betaal je hooguit 200 euro.
Kun je ook een televisie kopen voor 100 euro of 50 euro? Over het algemeen kun je dit basisidee vergeten. De besproken televisies hierboven kosten allemaal tussen de 120 en 160 euro.
Met één uitzondering; de Toshiba 24WA3B63. Deze televisie kost namelijk 220 euro, maar biedt duidelijk meer mogelijkheden.
Toshiba staat niet per se bekend om het aanbieden van goedkope televisies. Dit geldt echter wel voor Nikkei en HKC. Deze twee merken zijn vergelijkbaar met ChiQ en Salora.
Ook deze merken richten zich niet op de meest luxe of uitgebreide televisies, maar streven ernaar om de prijzen zo laag mogelijk te houden.
Handige tips bij de aanschaf van een voordelige televisie
Een voordelige TV aanschaffen is een kunst op zich. Met de volgende tips kun je deze kunst goed onder de knie krijgen:
- Wees geduldig
Het is belangrijk om geduldig te zijn. Als je op dit moment geen betaalbare TV vindt die aan je wensen voldoet, overweeg dan om volgende maand opnieuw naar het aanbod te kijken. Grote kans dat je dan wel een geschikte optie vindt. - Kies altijd voor een van de eerder genoemde merken
De merken die in dit artikel zijn besproken, hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze bieden goede televisies tegen een betaalbare prijs aan. Hoewel deze televisies misschien niet de meest geavanceerde zijn, doen ze wel wat je mag verwachten. - Wacht op aanbiedingen
Het loont de moeite om aanbiedingen af te wachten. Als je een interessante aanbieding tegenkomt, is het verstandig om direct toe te slaan. Deze tip sluit goed aan bij het geduldig zijn en blijven. - Verwacht of eis niet te veel
Tot slot is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Verwacht je bijvoorbeeld een TV met een schermdiagonaal van 50 inch en het meest geavanceerde smart platform? Dan zul je je wensen moeten bijstellen. Een dergelijke TV zal niet te vinden zijn voor minder dan 200 euro.
Wat is het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV?
Het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV wordt op verschillende vlakken duidelijk:
- Smart platform: De duurdere TV’s zijn allemaal uitgerust met een (geavanceerd) smart platform. Bij de goedkopere modellen ontbreekt dit. Als je een budget van maximaal 160 euro hebt, zul je geen enkele smart TV vinden. Het is dus niet mogelijk om een Smart TV voor 100 euro aan te schaffen.
- Afmetingen: De goedkopere TV’s hebben allemaal een scherm van 24 of 32 inch. Als je een groter scherm wilt, zul je automatisch meer moeten betalen. Dit is natuurlijk prima, zolang je tevreden bent met de uiteindelijke prijs-kwaliteitsverhouding.
- Beeldkwaliteit: Bij goedkope TV’s kun je verwachten dat ze een HD Ready beeldkwaliteit hebben. Hoewel dit op zich prima is, kan het niet tippen aan de scherpte en kleurweergave van Full HD of 4K. Als je de voorkeur geeft aan haarscherp beeld en perfecte kleuren, zul je hier automatisch meer voor moeten betalen.
- Mogelijkheden: Ook op het gebied van functies zijn er duidelijke verschillen. Duurdere TV’s bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om ze via je smartphone te bedienen. Daarnaast hebben ze vaak een geavanceerder geluidssysteem.
- Merk: Het verschil tussen een duurdere en goedkopere TV is vaak al te zien aan het merk. Als je een Salora TV overweegt, weet je dat deze over het algemeen voordeliger is. Als je echter naar een Philips of Sony TV kijkt, kun je verwachten dat je meer zult betalen. De genoemde punten zijn hier vaak van invloed op.
Is goedkoop altijd duurkoop? In de wereld van TV’s gaat deze regel niet altijd op. Zelfs voor lagere bedragen kun je een prima TV aanschaffen. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke compromissen op het gebied van functies en kwaliteit bij goedkopere modellen.
Het belangrijkste is dat je hier je eisen en wensen dan ook op af moet stemmen.
Als je hoge verwachtingen hebt van je nieuwe TV, is het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ zeker van toepassing.
De gestelde eisen zijn namelijk niet in lijn met een goedkope TV. Dit wordt al snel duidelijk, waarna je waarschijnlijk overweegt om een duurdere TV aan te schaffen. In dat geval blijkt goedkoop dus uiteindelijk duur te zijn.
Echter, als je bewust kiest voor een goedkopere TV en je wensen en eisen daarop afstemt, is het zeker aan te raden om voor een voordeligere optie te gaan. Met zo’n TV kun je veel geld besparen, terwijl de TV nog steeds aan je wensen en behoeften voldoet!
Met zo’n TV kun je veel geld besparen, terwijl de TV nog steeds aan je wensen en behoeften voldoet!
Is het verstandig om een goede tweedehands televisie te kopen?
Het is sterk afhankelijk van de specifieke situatie. Wanneer je overweegt om een tweedehands TV te kopen die slechts een jaar oud is, kan dit een zeer interessante optie zijn.
Het is echter van groot belang om kritisch naar de staat van de TV te kijken. Vraag ook altijd waarom de huidige eigenaar besluit de TV te verkopen.
Als je daarentegen overweegt om een tweedehands TV aan te schaffen die al 8 jaar oud is, is het verstandig om goed na te denken.
De kans is aanzienlijk dat de kwaliteit niet meer aan de verwachtingen voldoet. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat zo’n televisie niet meer up-to-date is.
Het ontwerp en de beeldkwaliteit zijn verouderd en de functionaliteiten zijn mogelijk niet meer toereikend. Het kan daarom raadzaam zijn om goed te overwegen of dit de juiste keuze is.
Wat is de allerbetaalbaarste televisie?
De allergoedkoopste TV die wij tegengekomen zijn, kostte minder dan 100 euro. Van zo’n TV kun je echter niet al te veel verwachten, zoals we hierboven al besproken hebben.
Wil je er een sport van maken om zo min mogelijk geld aan je nieuwe TV uit te geven?
Dan zou je nieuwe TV aan déze eisen moeten voldoen:
De TV dient compact te zijn. In de meeste gevallen gaat het om een televisie van 24 inch. Als je liever een iets groter scherm wilt, is een 32 inch televisie de beste keuze.
De TV hoeft geen smart TV te zijn. Als je voor een smart TV kiest, zal de prijs automatisch stijgen. Als je zo min mogelijk wilt uitgeven, is het daarom beter om voor een ‘gewone’ TV zonder smart platform te gaan.
De beeldkwaliteit moet maximaal HD Ready zijn. Een TV met Full HD of 4k beeldkwaliteit is simpelweg te duur. Alle betaalbare televisies hebben een HD Ready beeldkwaliteit. Hier is niets mis mee, maar je zult wel duidelijk verschil in kwaliteit merken.
De TV hoeft niet van een A-merk te zijn. Als je voor een TV van een bekend merk kiest, zie je dit direct aan de prijs. Er zijn namelijk genoeg andere goede TV merken. Kies daarom bewust voor een TV van een minder bekend merk. Deze merken zijn in dit artikel uitvoerig besproken.